AMINOHAPPOJEN ANALYYSIPALVELUT

Aminohappojen analyysipalvelut ovat ILMAISIA, jos läpäiset testin, mutta jos sinulla on epätasapainoa, voimme tehdä sinulla ohjelman 25 euron hintaan; maksu etukäteen.

Tasapainota aivojesi biokemiaa

Jotta saisit luotettavinta tietoa näiltä aminohappoanalyysin palvelusivuilta, täytä yksinkertainen kyselylomakkeemme, ja saat myös henkilökohtaisen ohjelman, kun vastaat seuraaviin kysymyksiin:

Mikä on ongelmasi?

-Masennus, kipu, hormonit, unettomuus, uupumus, riippuvuudet, kilpirauhanen, ahdistuneisuus?

– Lääkkeiden käyttö Ei / Kyllä (Jos vastasit kyllä, sinun on varattava aika tarkastukseen, jossa käytämme lihastestausta ja tarkastamme kaikki lääkityksesi huolellisesti ennen minkäänlaista ohjelman tekemistä; tämä hinnoitellaan tutkimukseen käyttämämme ajan mukaan.)

Kyselylomake on otettu kirjasta The Mood Cure. Sen perusteella voidaan selvittää, puuttuuko sinulta joitakin aminohappoja, jotka ovat hormonien rakennusaineita. Kehomme on rakennettava 60 erilaista hormonia.

Tarkastellessamme ruokailutapojamme, huomaamme yhtä sun toista vähemmän terveellistä kuten sokeri, kahvi, stressi tai aspartaami.

Aivot ovat myös hyvin herkkiä neurotoksiineille, joita saamme ilmasta, vedestä ja ruoasta.

Toksiinien vapauttamiseksi on aina suositeltavaa tehdä myös emotionaalinen traumojen vapauttaminen.

Täydellisen ohjelman saamiseksi on suositeltavaa tehdä myös ulkoinen analyysi. Sen avulla pystytään selvittämään kaikki muut elimistössäsi esiintyvät epätasapainot.

Lataa kyselylomake.

Aminohappojen analyysipalvelut

Lue kysymykset ja huomaa, että kysymyksen alussa on numero, joten jos olet samaa mieltä kysymyksestä, laske vain pistemääräsi, ja kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin viidellä sivulla, lähetä tulos sähköpostiin info@Qi-Optima.com.

Luethan blogistamme lisää Aminohapoista klikkaa tästä!

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin:

Saitko enemmän kuin nämä pistemäärät:

Osa 1, 12 pistettä

Osa 2, 12 pistettä

Osa 3, 8 pistettä

Osa 4, 6 pistettä

Osa 5, 12 pistettä

Lisätietoa aminohappoanalyysin liitteeksi

Serotoniinin puute, ”kuin tumma pilvi pään yllä”

Aminohappojen analyysipalvelut

Lue tämä erityisesti, jos sait aminohappoanalyysin ensimmäisestä osasta yli 12 pistettä.

Liitteeksi osan 1 vastauksiin:

 Jos kärsit serotoniinin puutteesta, se voi tuntua kuin tummana pilvenä pään yllä.

Serotoniini estää masennusta ja ahdistusta. Psykologisia oireita ovat yleensä paniikki, ärtyneisyys, unettomuus, PMS ja lihaskipu. Sinulla voi olla myös perfektionistisia piirteitä.

Silloin on syytä jättää pois

kahvi, sokeri ja aspartaami.

Serotoniinin tuotanto voi estyä, jos olet raskaana tai saat liian vähän aurinkoa tai liikuntaa. Jos ruokavaliossasi ei ole riittävästi tryptofaania, keho ei voi tuottaa serotoniinia, etkä pysty kokemaan onnellisuuden tunnetta.

  

Milloin serotoniinitasosi kääntyy laskuun?

 

–          jos käytät antiserotoniiniaineita kuten kahvi, sokeri ja aspartaami

–          jos et syö riittävästi proteiinia ja välttämättömiä rasvoja

–          jos sinulla on stressiä, kehosi yrittää selviytyä

–          geeneistä johtuen:  sinulla on ns. valheellisia tunteita, aivojen ohjelmointia

–          iltaisin tai talvella, kun ei ole riittävästi valoa, joka auttaisi tuottamaan serotoniinia

–          liikunnan puute, jos aliarvioit liikunnan tarpeellisuutta aivojen terveydelle

Lisää Tryptofaanista

Tryptofaania löytyy kanasta, kalkkunasta, lihasta, maitotuotteista ja munasta, joskin nykyään eläimiä ruokitaan joko toisilla eläimillä tai esim. maissilla, jolloin tryptofaania ei saada niin paljon.

Emme saa riittävästi tryptofaania, jos syömme paljon hiilihydraatteja, pastaa, maissia, leipää tai keksejä, jotka estävät tryptofaania toimimasta. Kasvissyöjillä tryptofaanin saanti voi olla vaarassa: he saavat tryptofaania banaanista, kurpitsansiemenistä ja suklaasta.

Äidinmaidon korvikkeessakaan ei ole yhtään tryptofaania.

Liian vähäinen rasvan saanti voi aiheuttaa niin ikään tryptofaanin imeytymishäiriön. Valon väheneminen lisää myös tryptofaanin puutosta.

Vältä

laihdutuslääkkeitä, sokeria, kokaiinia ja kofeiinia, jotka stimuloivat ja rentouttavat, mutta heikentävät samalla keskittymiskykyä, ja estävät unta enemmän kuin edistävät sitä. Aspartaamissa puolestaan on sellaisia vaikuttavia aineita, joiden takia ei kannata käyttää pikaruokaa tai jättää ruokailuja väliin.

Tryptofaanin muokkautumiseen tarvitset kalsiumia, magnesiumia, D3- ja B-vitamiinia, hedelmiä ja vihanneksia.

 

Tyrosiinivaje ajaa ihmisen riippuvuuksiin kuten kahvi, kokaiini ja amfetamiini

Aminohappojen analyysipalvelut

 

Lue tämä erityisesti, jos sait aminohappoanalyysin toisesta osasta yli 12 pistettä

Liitteeksi osan 2 vastauksiin: Oletko huokailija? – syynä ovat usein katekoliiniamiinit

Katekoliamiinit, eli kolmikko adrenaliini, noradrealiini ja dopamiini, auttavat selviytymään stressitilanteesta. Fyysinen liike aktivoi katekoliamiinit, ja se aiheuttaa kehossamme häiriöitä, jotka taas vaikuttavat reaktiokykyyn ja keskittymiseen. Piristeet, eli huumeet, kahvi ja sokerilimonadit nostavat aminohapon katekolin määriä 1400-kertaiseksi, mutta määrä laskee nopeasti.

Kaikki masennuslääkkeet pyrkivät vaikuttamaan katekoliamiineihin.

Tyrosiinia löytyy pihvistä, muusta lihasta ja kalasta.

Ongelmana on liian matala kalorimäärä tai liian suuri hiilihydraattimäärä, jotka romahduttavat katekoliamiinit, koska niissä on liian vähän proteiineja.

Tasapainottaaksesi katekoliamiinit on tärkeää muistaa lisätä myös B- ja C-vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia ja D3-vitamiinia.

Tarkista myös sukupuolihormonit, etenkin jos sinulla on PMS-oireita, eturauhasongelmia, endometrioosi tai…

Tiloissa kuten ADD:

katekoliamiinit eivät toimi, jolloin pitää käyttää tyrosiinia ja lopettaa kahvin, sokerin, valkoisen vehnäjauhon ja allergisoivien aineiden käyttö

Tyrosiinin käyttö:

voit ottaa aminohapot kapseleissa tai jauheena.

Aloita ensin 1 kaps /tl aamulla ja luovu kahvista (mielellään koko päiväksi)

Voit ottaa toisen kapselin, jos et tunne mitään muutosta puolen tunnin kuluessa, tai tarvittaessa myös kolmannen.  Suuria määriä tarvitsevat yleensä ne, jotka juovat runsaasti kahvia tai jotka ovat käyttäneet kokaiinia. Heidän onkin syytä käyttää kolme kertaa päivässä 1 kaps /tl, ja jos on univaikeuksia, ottaa vain 1 annos iltapäivällä unen saamiseksi

Huumeiden käyttö

Huumeiden käyttäjien aivobiokemia muuttuu n. 1400-prosenttisesti, joten he eivät pysty saamaan ruoasta koskaan vastaavia määriä aminohappoja. Haluttaessa eroon riippuvuuksista onkin syytä lisätä suuria määriä aminohappoja tasapainon palauttamiseksi.

Esimerkiksi kokaiini ja amfetamiini vapauttavat suuria määriä katekoliamiineja. Mielialalääkkeiden kuten Ritalin , Prsac, Dexedrine, Addrell on tarkoitus matkia katekoliamiinien vaikutusta.

Ruokavalio

Kasvisruoasta ei saa tyrosiinia samalla tavalla kuin eläinproteiineista.Vegaaneilla on yleensä puutosta katekoliamiineista.

Esimerkki

Kolmesta kananmunasta saa 400mg tyrosiinia, kun taas 24 mantelista vain 150 mg. Runsas soijan käyttö aiheuttaa aineenvaihdunnalle ongelmia tyrosiinin muuntamisessa, jolloin syntyy katekoliamiinien puutos.

Urheilu

Jos treenaat paljon, tarvitset paljon aminohappoja, ja yleensä vain 2 % aminohapoista kulkeutuu aivoihin.Proteiinilla on tärkeä merkitys masennuksen ehkäisemisessä.

Ratkaisu

Vältä kahvia ja muita piristeitä ja kokeile sen sijaan tyrosiinia – tulet huomaamaan eron!

Annostus: 500 mg heti aamulla ennen kahvia, ja päivällä voit ottaa 2-3 kertaa, mutta jos olet juonut paljon kahvia tai käyttänyt muita piristeitä, voit tarvita myöhemmin iltapäivällä 2 x 500 mg kerta-annoksen.

Saatat joskus tarvita aminohappoja 3kk:n ajan, mutta sinun pitäisi huomata muutos jo 2 viikon kuluessa.

Lue varoitukset aminohappoanalyysin kysymyksistä.

 

Krooninen stressi romahduttaa kortisolitasot; silloin kehosi on ikään kuin “luovuttanut”.

Aminohappojen analyysipalvelut 

Lue tämä erityisesti, jos sait aminohappoanalyysin kolmannesta osasta yli 8 pistettä

 Liitteeksi osan  3 vastauksiin: Mitä stressi merkitsee sinulle? Onko sinulla liian monta deadlinea, tuskallisia eroja tai erimielisyyksiä elämässäsi?

Monet asiat voivat stressata meitä, esimerkiksi fyysinen trauma, riidat, ruokavalio, rankat treenit, hiljaiset tulehdukset tai kykenemättömyys selvitä traumaattisista kokemuksista. Stressi ei aina ole paha asia, mutta krooninen stressi ja levottomuus ovat. Adrenaliinirauhaset tekevät ahkerasti työtä ja tuottavat 50-60 eri hormonia sekä kortisolia ja adrenaliinia.

Moderni ruokavalio saattaa aiheuttaa kroonista stressiä. Liiallinen sokeri ja vähäiset proteiinit voivat laukaista stressiä aivan huomaamatta. Niin tekee muun muassa kahvi.

Stressitesti

Mikä tahansa syy onkin, se voi aiheuttaa fyysisiä oireita kuten sydänsairautta, osteoporoosia, ylipainoa, alentunutta immuniteettia tai alzheimeria. Krooninen stressi romahduttaa kortisolitasot; silloin kehosi on ikään kuin “luovuttanut”. Monista tutkimuksista on käynyt ilmi, että useimmilla ihmisillä on liian alhaiset kortisolitasot. Liian korkeat kortisolitasot taas aiheuttavat yleensä diabetesta, aivohalvausta, ja sydänsairauksia. Onko sinulla seuraavia oireita, ja kuinka pahana ne koet?

–             herkistyminen savuille tai petrokemikaaleille

–             voimattomuus kuntoillessa tai olon huononeminen kuntoilun jälkeen

–             tummat renkaat silmien ympärillä

–             huimausta seisoessa

–             valppauden alenemista

–             erityisesti ilmaston muutoksista aiheutuvaa sairastumisherkkyyttä

–             päänsärkyä, migreeniä johon liittyy unettomuutta

–             hengitysvaikeuksia

–             turvotusta (nesteen kerääntymistä)

–             suolan himoa

–             vaikeutta nukahtaa ja nukkua sekä tunne, ettet ole levännyt nukuttuasi tai jatkuva väsymyksen tunne

–             tunne että olet ylistressaantunut mielesi ja kehosi tasolla

–             matalan verensokerin oireita: tarvitset kofeiinia, teetä tai muuta, jotta pääset aamulla liikkeelle

–             Mielialan heilahtelua tai aggressiivisuutta, mikäli ruokailujen välit ovat liian pitkiä

–             hengityselinten sairauksia

–             kroonisia tulehduksia kuten hiivatulehdus

–             huimausta

–             alhainen alkoholin, kofeiinin ja muiden lääkkeiden / huumeiden sietokyky

–             pyörtyilemistä

–             lisääntynyttä turhautumista, itkuherkkyyttä

–             matala verenpaine

–             et ole tuntenut oloasi kovin hyväksi pitkään aikaan

–             silmäsi ovat herkistyneet kirkkaalle valolle

–             tunnet olosi heikoksi

–             tärinää ja väsymystä lihaksissa ja kehossa

–             hikoilua tai kosteutta käsissä ja jaloissa hermostuneisuudesta / mielialan vaihteluista

–             ajoittaista kyvyttömyyttä saada helpotusta masentuneisuuteen ja mielialan vaihteluihin syömällä

–            jatkuvia sydämen rytmihäiriöitä, kroonista poltetta sydänalassa (närästystä), vatsakipua tai ruoansulatushäiriöitä

–             matalaa verenpainetta

–             tihentynyt virtsaamisen tarve

–             makean himoa

–             janon puutetta

–             hampaiden puremista öisin

–             kroonista niska- ja yläselkäkipua

–             keskittymiskyvyttömyyttä tai tajuttomuutta, johon liittyy kömpelyyttä

–             usein pieni leukaluu: alahampaat ovat ahtaasti ja epätasaiset pituudeltaan

–             kroonista hengitysvaikeutta, yleensä myös astmaa ja matalaa kolesterolia (150ml/dl)

–             vakavia tulehdusjaksoja

Muistatko edes millaista oli ennen tätä vakavaa stressiä / burnoutia?

Milloin nukuit makoisat päiväunet, nauroit, olit jännittynyt kun juoksit coopperin testiä yläasteella?

Muistatko kertoneesi vitsejä, ennen kuin sinusta tuli lyhytpinnainen ja äkkipikainen?

Tämä stressinsietokyky peritään myös omilta vanhemmilta. Mieti miten sukulaisesi käsittelivät stressiä? Tarvitsivatko he alkoholia, tupakkaa tai suklaata selvitäkseen? Olivatko he itkuisia tai räjähtelivätkö paineen alla?

Stressin vapautuskeinoja:

Seuraavassa käymme läpi keinoja, joilla voit käsitellä ulkoisia stressitekijöitä. Jokainen on kuitenkin yksilö, joten on syytä tutkia omaa terveydentilaansa eri hoitoja/tapoja käyttäen, esim. psykokinesiologia, rukoileminen, meditaatio yms.

Itkeminen:

Niillä, jotka eivät itke, on korkeammat stressitasot kuin niillä, jotka itkevät. Itkeminen on uskomaton stressinlievittäjä, sillä siinä erittyy ACTH-hormonia. Ongelmat huuhtoutuvat pois, kun itket oikein kunnolla.

Välillä elämässä tapahtuu isoja muutoksia, ja vaikka ne ovat sinänsä hyviä, ne saattavat aiheuttaa lisää stressiä.

Miten tulet toimeen saasteiden, työpaineiden ja yksityisasioittesi kanssa?

Ravitsetko itseäsi oikein?

Syömme huonommin kuin koskaan: kahvia, roskaruokaa, tyhjiä kaloreita ja toisinaan jätämme syömättä kokonaan. Syömme huonoiten koko historiamme aikana, oletko samaa mieltä?

 

 

Endorfiini on voimakkaampi kipulääke kuin heroiini tai morffiini.

Aminohappojen analyysipalvelut

Lue tämä erityisesti, jos sait aminohappoanalyysin neljännestä osasta yli 6 pistettä

Liitteeksi osan 4 vastauksiin: Endorfiinit – liian herkkä elämän kivulle?

DL- fenyylialaniini         DLPA / DPA

Jotkut ihmiset tuntevat hyvää oloa, vaikka heille sattuisi suunnilleen mitä tahansa. Heidän elimistössään on riittävästi aivokemikaaleja, välittäjäaineita ja endorfiineja, joista he saavat nautintoa ja euforiaa. Näitä ihmelääkkeitä kutsutaan endorfiiniksi. Ne ovat paljon vahvempia kuin morfiini tai heroiini. Tälläisen ns. euforisen hymyn voi nähdä ihmisen kasvoilla hänen sanoessaan vaikkapa poikaystävän nimen, kertoessaan matkastaan Pariisiin tai Hawaijille – se on eräänlainen “rakkaushymy”.

Rakastavat ajatukset ja hymy vaikuttavat siis näiden välittäjäaineiden erittymiseen. Onko näitä hormoneja riittävästi kehossasi vai tunnetko, että suuremmatkaan nautinnon hetket eivät tunnu miltään? Jos näin on, sinulla voi olla endorfiinivaje.

Vältätkö intiimikontaktia tai ristiriitaisia tilanteita?

Etsitkö lohdutusta suklaasta tai muista ruoista, alkoholista tai lääkkeistä tai jostakin toiminnasta tai seksistä?

Monet lääkkeet kuten Naloxone tai Vicodin pyrkivät estämään endorfiinin toiminnan. (Tuotenimet saattavat olla erilaisia Suomessa.)Esim. Naloxone estää myös nautinnon tunteen, joka aiheutuu esim. alkoholista, marihuanasta ja suklaasta tai jopa rakastetun ihmisen kuten äidin kohtaamisesta. Itse voit kohottaa endorfiinien määrää joogaamalla tai juoksemalla. Benji-hyppy kohottaa endorfiinitasoa 200-prosenttisesti.

Mikä on saanut endorfiinimääräsi laskemaan?

Geenit?

Ehkä synnyit valmiiksi endorfiinivajeella ja huomasit sen ensimmäisen traumaattisen tilanteen aikana.

Onko sinua sanottu “itkupilliksi”?

Tarvitsetko säännöllisesti suklaata tai muuta puuduttavaa. Onko liika stressi kuluttanut endorfiinitasosi loppuun? Onko sinulla paljon fyysistä tai psyykkistä kipua?

Yleensä jatkuva kipu madaltaa endorfiiniarvoja n. 60-70 %.Nämä aminohapot auttavat fyysiseen ja psyykkiseen kipuun ja toimivat yleensä todella nopeasti.Hormonit vaikuttavat suuresti endorfiiniin, PMS-oireisilla on niistä vajetta, ja vajetta syntyy myös menopaussin aikana. Vaikutusta on myös mahdollisesti ehkäisyyn käyttämilläsi hormonivalmisteilla.

Estrogeeni hallitsee mielialoja, ja se vaikuttaa myös serotoniinitasoihin.Tarkista myös sukupuolihormonien tilanne, kun alat käyttää aminohappoja.Miehillä on korkeammat endorfiinitasot, joten he eivät ole yleensäkään niin herkkiä.

Aminohappoyhdiste, joka luo endorfiinin, toimii tehokkaasti L- fenyliinin kanssa. Se tarjoaa erilaisen, mutta synergisen yhdistelmän, jossa L-fenyliini edistää nautinnon tunnetta. Se on yksi 15 välttämättömästä aminohaposta, joita tarvitaan endorfiinin tuotannossa. Lisäksi se muodostaa PEA-fenetyyliamidia, toista energisoivaa aivokemikaalia, jota löytyy myös suklaasta. Se vastaa eniten nautinnon ja euforian tunteesta. Matalat endorfiiniarvot aiheuttavat kroonista kipua ja matalat PEA-arvot puolestaan masennusta.

On tärkeää, että aminohappoja käytetään oikein ja oikeassa muodoissa koska keholla on kyky itse hallita tarvittavien aminohappojen määrää jotta se osaa valmistaa juuri oikein hormooneja joten noudata sinunhenkilökohtaista ohjetta oikein. Tutkimuksessa endorfiinin määrää aivoissa lisättiin 90 minuutin ajan, ja kun käytettiin DPA:ta endorfiini kesti kuuden päivän ajan.  Useat tutkimukset 24 vuoden ajalta Amerikan kipuakatemiassa osoittivat, että kipua pystyttiin alentamaan esim. reumaa, migreeniä ja syöpää sairastavilla. Näille potilaille annettiin DPA:ta ja LPA:ta 3-7 päivän ajan, ja tulokset olivat loistavia.

Osalle kroonista kipua kärsivistä ihmisistä annettiin 24 matalaa annosta 20 kk:n ajan. Useimmat heistä eivät tarvinneet kipulääkettä enää koskaan sen jälkeen. Monissa tapauksissa hoitoon yhdistettiin akupunktio ja kipulääke. DPA-LPA:n käyttö madalsi kipulääkkeen annostusta. Tämä toimi paljon tehokkaammin kuin pelkkä akupunktio.

Se toimii myös henkiseen kipuun kuten puolison kuolema tms. vakavat elämänmuutokset. Jotkut saattavat tarvita pelkästään D-fenyliiniä.

Käyttö: Voit ottaa 1 kaps/tl aamulla ja ennen lounasta. Jos tunnet, että et saa illalla unta, etkä pääse aamulla ylös, älä ota valmistetta klo 15.00 jälkeen.

Miten endorfiinin määrää voidaan muuten lisätä lisäravinteilla?

Ota sekoitus näitä kaikkia aminohappoja kuten histidiini, isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, tryptofaani ja valiini. Nämä ovat 9 välttämätöntä aminohappoa, joita kehomme ei pysty itse tuottamaan.

Ota niitä muutaman kuukauden ajan yhdessä DLPA:n kanssa – esim. Free Amino Blend Nature´s Sunshinelta.Useimmat aminohapposeokset eivät sisällä kaikkia näitä aminohappoja.

Etenkin tryptofaanin vajeet tai puutokset aiheuttavat paniikkikohtauksia, masennusta ja unettomuutta. Voit myös lisätä erikseen 5HTP:n ja tryptofaanin osuutta.

On toinenkin huomionarvoinen seikka eli serotoniinin ja endorfiinin yhteys:

 

Saitko paljon pisteitä osasta 1?

Tutkimuksissa on osoitettu, että matalat serotoniinitasot ja 5HTP- ja tryptofaanitasot kohottavat endorfiinitasoja, jolloin kipu ja masennus saattavat hellittää. Monille, jotka eivät ole saaneet 1. osasta juurikaan pisteitä, ja joilta puuttuu endorfiini suurilta osin, on kuitenkin määrätty serotoniiniin vaikuttavia mielialalääkkeitä kuten Prozacia tai muita serotoniinia kohottavia lääkkeitä ennen vastaanotolle saapumista. He ovat sen jälkeen huomanneet, että eivät pysty enää itkemään edes silloin, kun ovat menettäneet jonkun läheisensä.

Hyvä hoito-ohje on siis tämä:

Ota aamulla ja ennen lounasta DLPA:ta ja iltapäivällä ja illalla 5HTP:tä / tyrosiinia ja yhdistelmä toimii loistavasti. Perusvitamiinien tulee toki olla myös kunnossa. Mielialan heilahteluihin toimivat parhaiten B-vitamiinit kuten Nutri-calm.  Magnesium poistaa kipua tehokkaasti kuten myös C-vitamiini, joka lisää endorfiinin määrää. D-vitamiini ja kalsium vahvistavat erityisesti osteoporoosissa ja poistavat kipua. Omega-3 poistaa turvotusta ja imee itseensä raskasmetalleja lisäten endorfiinin määrää aivoissa. Näin toimivat myös E-vitamiini, sinkki, D-vitamiini ja B-ryhmän vitamiinit.

DLPA    Ota 3 x vrk 1-2 kaps         (ota viimeisin annos iltapäivällä)

DPA      Ota 1 kaps 3 x vrk

Sokeri on aivoillemme yhtä riippuvuutta aiheuttava kuin heroiini

Aminohappojen analyysipalvelut

 

Lue tämä erityisesti, jos sait aminohappoanalyysin viidennestä osasta yli 12 pistettä

 

Liitteeksi osan 5 vastauksiin: Sokerit – saatko nostetta makeasta tai alkoholista, mutta mielialasi ja energiatasosi putoavat sitten, kun niiden vaikutus on haihtunut?

Sinun kannattaa käyttää L-Glutamiinia ja välttää riippuvuutta aiheuttavia ainetta kuten; vältä valkoisia vehnäjauhoja, sokeria, aspartaamia ja kahvia.Sokeri tuotiin Eurooppaan yhdessä heroiinin kanssa vuonna 1600. Jo silloin tiedettiin sokerin voimakas riippuvuutta aiheuttava vaikutus, sillä sokeri tuotiin lukollisissa kaapeissa.

Nykypäivänä emme säästele sokerinkäytössä, vaan levitämme sitä liiankin kanssa surutta vähän kaikkiin ruokiin, ja varsinkin pienet, viattomat lapset joutuvat usein sokerin hyökkäyksen kohteeksi, kun happamoitettu keho alkaa tuhota luustoa.

(Hapan keho aiheuttaa luustossamme kalsiumin hajoamista jotta saisimme pidettyä kehomme terveenä ja elinvoimaisena on kehon happamuus tasolla suuri merkitys muista kehoasi happamoittavat aineet:  kuten alkoholi, sokeri, kahvi, lääkkeet, huumeet, stressi ja vääränlainenruokavalio veriryhmääsi nähden voi lisätä kehosi happamuutta ja siten heikentää luustoasi ja aiheuttaa kehollsi ongelmia kuten syövyttää luitamme) Usein vanhemmat, jotka antavat kovasti sokeria lapsilleen, eivät välttämättä anna riittävästi ravinteita tämän vajeen paikkaamiseksi, tai heillä ei ole tietoa kehon happamoitumisesta ja siitä, minkälaisiin sairauksiin se voi johtaa.

Puhumattakaan, jos mietitään, mitä sokeririippuvuus aiheuttaa tiedostamattomalla tasalla, sillä se on itse asiassa huumeiden käytön esiaste. On helppoa syytellä toisia ja yhteiskuntaa, mutta on huomattavasti hyödyllisempaa ottaa vastuu omista teoista ja valinnoista ja siitä, miten se kaikki alkaa vaikuttaa koko perheen elämään jo lapsuudessa. Valkoinen vehnäjauho ja peruna muuttuvat kehossa sokeriksi, joten se on aivan sama kuin söisit sokeria.

Me suomalaiset olemme perunakansaa. Itse pystyin olemaan melkein 2 kk ilman perunaa, ja voin kertoa, että riippuvuus oli valtava: jo 1 kuukaudessa kynsisieni katosi lähes kokonaan.

L-glutamiini on aminohappo, joka hoitaa yhtaikaa suolistoamme ja aivojamme. Huomaamme tässäkin kiinalaisen lääketieteen ajattelutavan: elimistössämme on ”pareja”, jotka muistuttavat toistaan, kuten silmä ja maksa – tämä yhtäläisyys on myös suolistolla ja aivoilla.

L-glutamiini on mahtava, kun osaat ottaa sen oikeaan aikaan eli säännöllisesti ja yleensä 3 -5 x vrk:ssa.

Käyttöohje: ota sitä silloin, kun tunnet makeanhimoa. Yleensä se kuvastaa ns. hylkäämisen tunnelukkoa (tarkoittaa, että joku on jättänyt sinut pienenä yksin, ja jouduit selviämään tilanteesta yksin, vaikka et ollut siihen valmis). Nyt tämä riippuvuus on tullut lohduttamaan sinua, ja kohottamaan synkkää mielialaasi. Todellisuudessa siitä aiheutuu kuitenkin noidankehä, sillä sokeri pyyhkii aminohapot pois aivan kuten aspartaami ja kahvikin, ja sinä olet hetkellisen mielenalan kohoamisen jälkeen entistäkin heikommassa kunnossa otettuasi sokeria, aspartaamia, kahvia tai vaikkapa alkoholia tai huumeita.

Jos jatkat käyttöä ilman, että annat kehosi normalisoitua ilman näitä vaikuttavia aineita ja ellet kohota hormonitoimintasi tasoa korjaamalla aivobiokemiaasi, mielialasi laskee vain yhä alemmas, ja riippuvuutesi kasvaa. Ellet puutu tähän kierteeseen, elämäsi tuntuu valuvan hukkaan, etkä saa enää kiinni mistään.

 

Toimi nyt, ja käy parantamaan omaa hyvinvointiasi päivä päivältä. Ota yhteys omaan Täydentävän Terveydenhuollon ohjaajasi, ja saat henkilökohtaisen ohjelman.

Lisäravinteiden sivuvaikutuksista selviäminen

Aminohappojen analyysipalvelut 

Jos jollakin lisäravinteella on sivuvaikutuksia, ne ilmenevät yleensä välittömästi. Oireet tulevat harvemmin vasta silloin, kun olet ottanut valmistetta jonkin aikaa. Sinulle voi tulla päänsärkyä, huimausta, ripulia, tai jo olemassa olevat negatiiviset oireet voivat pahentua. Älä jätä huomiotta mitään haitallisia vaikutuksia, jotka ilmenevät aloitettuasi lisäravinteen käytön.

Ota yhteys sinun Täydentävän Terveydenhuollon Ammattilaiseen voi olla että hän ohjaa sinun lopettamaan valmisteen käytön tai vähentämään sitä muutamiksi päiviksi, hän myös voi tehdä sinulle uudenlaisen ohjeen.

Aminohapot:

Mikäli otat liian paljon aminohappoja, sinulle voi tulla samantapaisia oireita kuin ne, joita yrität lieventää. Siksi suosittelemme aloittamaan todella pienellä annoksella ja lisäämään sitä tarpeen mukaan. Esimerkki: eräs stressaantunut hoitaja otti aluksi 500 mg:n annoksen sen sijaan, että olisi aloittanut 100 mg:n annoksella. Muutaman tunnin ajan hän tunsi olonsa paljon stressaantuneemmaksi. Ottaessaan 100 mg:n annoksen hän tunsi olonsa rentoutuneeksi.

Lisäravinteiden aiheuttamien vaivojen syyt

Oire:Oireen mahdollisesti aiheuttava lisäaine:
  
 Vatsakipuhydrokloorihappo (HCI), Yhdistelmävitamiini, jossa on kaikki B-vitamiinit kuten B-Complex
PäänsärkyL-tyrosiini, DL-fenyliinialaniini, L-tryptofaani, 5HTP, DHEA
RipuliMagnesium, C-vitamiini
PahoinvointiB-complex, 5HTP, L-tryptofaani
RöyhtäilyKalaöljy (voit parantaa rasva-aineenvaihduntaa lipaasia sisältävällä entsyymillä: Proactazyme)
ValoherkkyysMäkikuisma
AuringonpolttamaMäkikuisma
Korkea verenpaineLakritsijuuri
Akne tai öljyinen ihoDHEA
HermostuneisuusL-fenyliinialaniini, L-tyrosiini, lakritsijuuri, kilpirauhas- tai adrenaliinilisäravinteet

Huono uni

Aminohappojen analyysipalvelut

Melatoniini

Ota 1-6 mg ennen nukkumaanmenoa.

Mitä aiheuttaa eniten univaikeuksia? Huonot serotoniinitasot tai masennuslääkkeet

Aivolisäke tuottaa melatoniinia, jota muodostuu, kun valo himmenee ja tulee pimeä. Sitä syntyy, jos kehossasi on riittävästi rakennusaineita.

Edistät melatoniinin tuotantoa tryptofaanilla, 5HTP:llä, mäkikuismalla ja melatoniinilla. Ei ole hyvä aloittaa suoraan melatoniinilla, koska kehosi ei voi itse muodostaa sitä. Silloin kun otetaan tryptofaania, keho tietää itse tuotettavan melatoniinin oikean määrän. Voit testata arvosi tilaamalla testisetin, jossa testi tehdään syljestä. Rintasyöpäpotilailla on yleensä hyvin vähäiset määrät melatoniinia kehossaan.

Jos otat liikaa melatoniinia, voit olla kärttyisä aamulla. Ota melatoniini iltapäivällä tai illalla klo 21 tai sillä välillä. Juuri ennen nukkumaanmenoa otettuna se auttaa harvemmin. Melatoniini on lyhytaikainen korjaava toimenpide. Lopeta valmisteen käyttö, ellet huomaa muutosta viikon kuluessa.

Melatoniinin vihollisia – vältä näitä jos sinulla on univaikeuksia:

  • Kahvi
  • Tupakka
  • Alkoholi (saatat nukahtaa mutta herätä keskellä yötä)
  • Suklaa (erityisesti tumma)
  • Aspiriini, Tylenol
  • Masennuslääkkeet, rauhoittavat unilääkkeet (kaikki auttavat pintauneen, eivät syvään uneen)
  • B-complex (tai yleisesti B-ryhmän vitamiinivalmisteet; erityisesti B12 -vitamiini juuri ennen nukkumaan menoa)
  • liian lähellä olevat sähkölaitteet (15 metriä)

Säätele valoja: himmennä ennen nukkumaan menoa, ja aamulla taas lisää, jolloin luonnollinen melatoniinin tuotantosi lisääntyy.

Mikäli testatut lisäravinteet, melatoniini ja valoterapia eivät auta, mikä muu voisi vaikeuttaa unensaantiasi? Kun olet stressaantunut, adrenaliinirauhaset tuottavat stressistä selviytymistä varten hormoneja, erityisesti adrenaliinia, jotta olet valmiustilassa (taistele tai pakene), ja kehossasi on paljon kortisolia, joka pitää sinut valppaana ja kohottaa kestävyyttäsi.

Mikäli adrenaliinirauhaset,lisämunuaiset, pumppaavat lisää adrenaliinia, voit olla liian kiihtynyt silloin, kun pitäisi rauhoittua. Jos ongelmasi on liika stressi tai liika adrenaliini ja muut ylistimuloivat kemikaalit, voit halutessasi kokeilla aminohappoa nimeltään GABA. GABA voi rauhoittaa kehon stressiä, koska se jarruttaa välittömästi stressikemikaalien tuotantoa aivoissa. Sitä voi käyttää yksin tai yhdessä tryptofaanin, 5HTP:n ja melatoniinin kanssa. GABA madaltaa verenpainetta, joten jos sinulla on matala verenpaine, ole varovainen. Aloita 100 mg:n annoksesta. Voit yhdistää GABA- aminohapon L-tauriiniin ja L-glyseriiniin, tai etsiä sopivan luontaistuotteen, jossa ne ovat yhdistettynä.

Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa GABA edellyttää reseptiä. (Lainsäädännöt voivat kuitenkin muuttua tarkasta aina tilanne tullista, ennen kuin tilaat tuotteita omaan maahasi).

MIELEN HYVINVOINNIN PARANNUSOHJELMA

Aminohappojen analyysipalvelut

Ohjelma käsittää kaksi osaa: ensin kuvataan ja luetellaan perusaineet, joita suositellaan jokaiselle pitkäkestoisesti, riippumatta siitä, mitä erityisiä tarpeita kullakin on. Toiseksi luetellaan kaikki erityiset kirjassa suositellut aineet, joten käytyäsi ensin läpi mahdollisien sivuvaikutusten varoitukset, voit valita omaan tilanteeseesi parhaiten sopivat aineet.

Perusaineiden luettelo sisältää ehdotetut aineet ja parhaat ajat niiden ottamiselle. Erityisaineet luetellaan nimeltä luku kerrallaan, mutta annostus ja aikataulu jätetään tyhjäksi. Tällä tavoin voit valita itsellesi parhaiten sopivat määrät ja ajat.

Yhdistetyssä aineiden luettelossa esitetään muutamia tärkeitä yleistietoja ja ohjeita aineiden nauttimiseen ja eritysaineiden asteittaiseen poisjättämiseen.

Suositellut aineet ovat yleensä sellaisia, joita esiintyy ruoissa, ja jotka on yleisesti havaittu terveellisiksi.

 

Perusaineet

Olen viitannut perusainesuunnitelmaan läpi kirjan ( The mood Cure), koska se on todellakin mielen parantamisen perusta, samoin kuin hyvän mielen ruoka-aineet. Perusainesuunnitelmaan sisällytetyt ravintoaineet on tarkoitettu korjaamaan kaikki ne vajaukset, jotka ovat kuluttaneet mieltäsi, sekä pitämään ravitsemustasosi ja mielesi pysyvästi vakaina.

Parhaimmatkaan ruokavaliot eivät takaa, että saisit kaikkia tarpeellisia ravintoaineita 100-prosenttisesti. Syitä on monia, esim. kuumaa ilmanalaa, valo, ikä, ruokien prosessointi ja huono maaperä. Siksi on mahdotonta saada riittävästi ravintoaineita pelkästään ruoasta. Myös perimä, stressi, sairaudet ja liikunta voivat aiheuttaa lisäravinteiden tarvetta, vaikka söisimme hyvin ja usein.

Seuraavassa esitellään tärkeitä ravintoaineita, joiden säännöllinen käyttö on turvallista, mutta joilla on myös riittävä vaikutus yhdessä hyvän mielen ruokien kanssa, eli niiden avulla pystyt estämään huonon mielialan palaamista silloin, kun lakkaat ottamasta aminohappoja ja muita erityisaineita.

Perusmonivitamiini

Hyvälaatuinen monivitamiini on tärkein osa perusainesuunnitelmaasi. Monissa tutkimuksissa vitamiinien ja kivennäisaineiden puutokset on liitetty masennustiloihin, ja vitamiinien ja kivennäisaineiden on osoitettu korjaavan näitä tiloja. Seuraavassa kahden monivitamiinitutkimuksen tuloksia:

Ensimmäisessä tutkimuksessa testattiin yli sadan terveen nuoren miehen vitamiinien saanti. Jopa vähäiset vitamiinien puutteet olivat selvästi yhteydessä olotilan huononemiseen ja lisääntyneeseen ärtyvyyteen, pelkoon ja masennukseen. Ryhmässä, jolle annettiin kohtuullisen vahva monivitamiinilisä kahdeksan viikon aikana, oli vähemmän hermostuneisuutta ja masentuneisuutta, sillä oli enemmän itseluottamusta ja keskittymiskykyä, ja se oli aktiivisempi ja sosiaalisempi ja ”huomattavasti hyväntuulisempi”.

Toisessa tutkimuksessa oli 900 yli 10-vuotiasta osallistujaa, joista niillä, jotka ottivat monivitamiinitabletin päivittäin, paksusuolen syövän riski aleni puoleen.

Perusmagnesium, kalsium ja D-vitamiini

Kalsium ja magnesium yhdessä D-vitamiinin kanssa ovat erottamaton kolmikko, mutta niiden tasot ovat alle tarvittavan tason kaikissa sukupuoli- ja ikäryhmissä nuoria miehiä lukuun ottamatta. Nämä aineet eivät ainoastaan estä osteoporoosia, vaan voivat myös parantaa unta ja vakauttaa mielialaa. Valitettavasti näitä kolmea ainetta ei ole riittävästi hyvissäkään monivitamiinivalmisteissa. Suositeltu kalsiumin määrä on noussut 800 mg:sta päivässä 1300 mg:aan (jopa 1500 mg:aan, jos kyseessä on osteoporoosi).

Monet ihmiset tarvitsevat yhtä paljon magnesiumia kuin kalsiumia, tai jopa enemmän, vaikka useimmat valmisteet sisältävät vain puolet kyseisestä suosituksesta. Magnesium suojelee meitä esim. unettomuudelta, masennukselta, stressiltä, hermostuneisuudelta ja vihaisuudelta sekä myös sydänkohtauksilta, alzheimerin taudilta, ummetukselta, alhaiselta verensokerilta, diabetekselta, krooniselta väsymykseltä, kilpirauhasen vajaatoiminnalta, PMS-oireilta ja osteoporoosilta.

 

Perus D-vitamiini

D-vitamiini on oikeastaan hormoni, joka säätelee mm. adrenaliinia, kilpirauhasta ja kalsiumia. Olemme hiljattain saaneet tietää, että D-vitamiinin tarpeemme on paljon suurempi kuin olemme luulleet; suositukset vaihtelevat 400 IU:sta vähintään 2000 IU:hun. Kun nautittu määrä nostetaan uudelle optimaaliselle tasolle, tuloksena on ”aurinkoinen mieli”, energian lisääntyminen ja luiden terveyden parantuminen sekä stressin määrän vähentyminen erityisesti niillä, jotka kärsivät masennuksesta ja SAD- ja PMS-oireyhtymistä. Ongelmana on, että liiallinen D-vitamiinin määrä voi olla myrkyllistä, joten älä ylitä 400 IU:n päivittäistä määrää, ellet ole testauttanut D-vitamiinitasoasi sitä ennen.

Ota kalsium, magnesium ja D-vitamiini yhdessä ruuan kanssa.

 

Perus B-vitamiiniyhdiste

B-vitamiinit ovat erittäin tärkeitä tekijöitä mielenterveyden kannalta. Foolihapon, B12-vitamiinin, tiamiinin, riboflaviinin ja B6-vitamiinin matalat tasot on yhdistetty mielialahäiriöihin, ja häiriöitä on onnistuttu korjaamaan lisäämällä vitamiinien määrää. Aivot tarvitsevat paljon B-vitamiineja korjatakseen ja ylläpitääkseen välittäjäaineiden ja adrenaliinin toimintoja.

Stressi aiheuttaa nopeasti B-vitamiinitason heikkenemistä. Monivitamiinitabletin B-vitamiinimäärä ei ehkä ole riittävä pystyäkseen hoitamaan tehtävänsä ilman lisäannostusta ainakaan ensimmäisten kuukausien aikana silloin, kun elämässä on ollut merkittävää stressiä.

Perus C-vitamiini ja bioflavonoidit

Luonnossa C-vitamiini, kivennäisaineet ja bioflavonoidit esiintyvät aina yhdessä; ne työskentelevät parhaiten yhdessä antioksidantteina auttaen estämään esim. stressiä, syöpää, sydänsairautta ja astmaa. Ravintoasiantuntijamme suosittelevat 2000-3000 mg päivässä.

Perus E-vitamiini

Tämä erinomainen antioksidantti voi alentaa aivohalvauksen ja kaihin riskiä 40 prosentilla. Me kaikki tarvitsemme E-vitamiinia suojelemaan aivojamme ja kehoamme hapettuneiden rasvojen tuottamien vapaiden radikaalien

aiheuttamilta vakavilta vaaroilta. Kasviöljyt (paitsi oliiviöljy) ja transrasvat margariinissa ovat erityinen ongelma, sillä niistä on poistettu luonnollinen E-vitamiini, tai se on tuhottu prosessoinnin aikana. Stressi vähentää E-vitamiinivarastojamme ja lisää täydennyksen tarvetta.

Peruskalaöljy

Peruskalaöljyt ovat super-omega-3-rasvoja, jotka parantavat ja suojelevat aivoja, verisuonia ja ruuansulatuskanavaa. Valitse 300-600 mg:n yhdistetty DHA/EPA yksittäisessä geelikapselissa. Vältä tuotteita, joissa kalaöljy on yhdistetty muihin öljyihin.

Nämä yhdistelmät itse asiassa vähentävät omega-3:n kykyä hoitaa tehtävänsä. Eräs maanisdepressiivisyyttä koskeva tutkimus osoitti, että 9600 mg/pv DHA/EPAa oli huomattavan tehokas masennuksen estäjä, mutta huomattiin, että 1800-3600/pv riittää useimmille. (Jos ylität oman ihanneannoksesi, voit tulla ylienergiseksi ja nukkuminen voi vaikeutua)

Pellavaöljyn ja merileväöljyn turvallisuus ja tehokkuus

Jopa 80 % amerikkalaisista ei kykene muuntamaan pellavaöljyä DHA/EPA:ksi, ja useiden tutkimusten perusteella on aihetta pelätä asian yhteyttä eturauhassyöpään (kun taas kalaöljy vähentää kyseistä syöpää). Pellava on hyväksi kaikkien iholle ja hiuksille, ja jopa 1/3 meistä pystyy tehokkaasti muuntamaan sen DHA/EPA:ksi. Merileväöljy sisältää EPAa, ja sitä voidaan käyttää pellavansiemenöljyn kanssa tai ilman.

Kalaöljy, veren hyytyminen ja K-vitamiini

Kalaöljylisäravinteet, kuten kaikki lisätyt rasvat, lisäävät K-vitamiinin tarvetta. Se estää verta ohenemasta liikaa. Jos käytät säännöllisesti jotain verenohennuslääkettä, jopa aspiriinia tai ibuprofeiinia, tarkista lääkäriltä, voitko ottaa kalaöljyä (huom. myös E-vitamiini ohentaa verta). Jos otat enemmän kuin 1800 mg DHA/EPAa päivässä, tarvitset 1 mg K-vitamiinia ehkäisemään verta ohentavaa vaikutusta. K-vitamiinia esiintyy sen kaikkein tiivistetyimmässä muodossa vain vihreissä lehtivihanneksissa ja merilevässä. Astronautit käyttävät sitä avaruudessa, missä heidän luunsa muuten hajoaisivat ilman painovoimaa. Se auttaa myös estämään plakin muodostumista valtimoihin.

Huomautus A-veriryhmän ihmisille

Sinulta puuttuu tyypillisesti hydrokloridihappoa, mikä vähentää kivennäisaineiden ja proteiinin imeytymiskykyä. 1-8 kapselia HCl:tä (648 mg) yhdessä monivitamiinin kanssa aterian yhteydessä voi auttaa. Aloita yhdellä kapselilla ja lisää annostusta, kunnes tunnet lievää hapollista polttoa, ja vähennä sitten yhteen kapseliin.

Ehdotuksia kasvissyöjille ja vegaaneille

Jos et syö eläinkunnan tuotteita kuten kalaa, kanaa, maitotuotteita tai munia, et saa monivitamiinista kaikkia tarvitsemiasi lisäravinteita. Tarkista monivitamiinisi sisältö ja vertaa sitä alla ehdotettuihin ravintoaineiden määriin, ja hanki tarvittavat lisäykset saavuttaaksesi seuraavat tasot:

B12-vitamiini    100-400 mcg/pv

D-vitamiini         800 IU/pv

L-karnitiini         500 mg/pv

Sinkki                  25-50 mg (yläraja 100 mg, paitsi sairauden aikana)

Seleeni                100-200 mcg/pv (yläraja 400 mcg)

Rauta                  27 mg/pv

Omega-3-rasvahapot        1200-2400mg merileväöljyä

HCl        tabletteina tai geelikapseleina A-veriryhmän henkilöille

(muille henkilöille matkustettaessa eksoottisiin maihin suojaksi loisia vastaan)

Jos tulokset osoittavat, että sinulla on epätasapainoa, teemme sinulle 25 euron laskun, ja ammattilaisemme laativat sinulle henkilökohtaisen lihastestatun ohjelman vastauksiesi perusteella.

Voit testata hormoneja myös Nordic Laboratoriesin kautta halutessasi Hormoni / Aminohappo testejä ole hyvä ja ota yhteys lomakkeen kautta!

http://nordiclabs.com/Catalogue.aspx?id=160

 

Lähetä materiaali

    X