COVID-19 virustaudin seulontatestiksi uusi ulosteanalyysi SARS-CoV-2 Assay

Me Nordicilla ymmärrämme testien saatavuuden tärkeyden ja olemme nyt saaneet käyttöömme laboratoriokumppaneiltamme COVID-19 testin.

Koronavirus 2019 (COVID-19) on virustauti, jonka aiheuttaa virus nimeltä SARS-CoV-2 (=Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2). Suomeksi SARS = äkillinen vakava hengitystieoireyhtymä.

Nordic voi nyt tarjota sinulle ja asiakkaillesi testin, jolla saadaan tietoa SARS-CoV-2 viruksesta. Testi antaa mahdollisuuden testaukseen yksityisen sektorin kautta säästäen julkisen terveydenhuollon resursseja. 

SARS-CoV-2 voidaan havaita ulosteessa RT-qPCR menetelmällä (reaaliaikainen kvantitatiivinen  polymeraasiketjureaktio).
 

Positiivinen tulos voi osoittaa SARS-CoV-2 tartunnan näytteenottoajankohtana. 

SARS-CoV-2 voidaan havaita ulosteessa yleensä noin 1-2 päivän ajan ennen COVID-19 sairauden oireiden ilmaantumista ja monien päivien ajan oireiden häviämisen jälkeen.
 

The SARS-CoV-2 ulosteanalyysi sopii seuraaville henkilöille:

– Henkilöt, joilla on on merkkejä ja oireita SARS-CoV-2 viruksesta, esim.:

 • Kuume
 • Yskä
 • Hengenahdistus
 • Ruoansulatuskanavan oireet

– Oireettomat henkilöt, jotka epäilevät saaneensa tartunnan tai levittävänsä virusta
– Niiden henkilöiden seuranta, jotka ovat aiemmin saaneet positiivisen testituloksen COVID-19 näytteellä ylemmistä ja/tai alemmista hengitysteistä

SARS-CoV-2 ulosteanalyysi ei diagnosoi COVID-19 virustautia. COVID-19 virustauti voidaan diagnosoida vain positiivisella SARS-CoV-2 hengitystienäytteellä. 

Miten käyttää testiä?
Vaihtoehto A)
Tilaa testipaketti valmiiksi ja käytä se, kun sinä (tai perheenjäsen, ystävä, asiakas) koet COVID-19 virustaudin kaltaisia oireita. Ota ulostenäyte ja toimita näyte laboratorioon. Tulos on valmis noin 6 päivän sisällä ja voi vahvistaa SARS-CoV-2 tartunnan.

Vaihtoehto B) 
Tilaa testipaketti heti kun sinä (tai perheenjäsen, ystävä, asiakas) koet COVID-19 virustaudin kaltaisia oireita. Ota ulostenäyte ja toimita näyte laboratorioon. Tulos on valmis noin 6 päivän sisällä ja voi vahvistaa SARS-CoV-2 tartunnan.
 

Nordic Laboratories jatkaa uusien diagnostisten analyysien etsimistä, joilla voidaan todeta COVID-19 virustauti ja päivittää tiedot sinulle niin pian kuin mahdollista. COVID-19 virustaudin seulontatestiksi
uusi ulosteanalyysi SARS-CoV-2 Assay

(Tämä on kooste ao. linkissä olevaan engl. kiel. tiedostoon, jossa myös tutkimusviitteet.) 

 
 • COVID-19 virustautia aiheuttavan SARS-CoV-2 viruksen RNA voidaan mitata qPCR tekniikalla ulostenäytteestä
 • Seulo, seuraa ja estä COVID-19 virustaudin leviämistä riskiryhmiin kuuluvilla henkilöillä
 • SARS-CoV-2 viruksen RNA:ta on mitattu 53.4% COVID-19 virustautiin sairastuneiden ulostenäytteistä
 • Virus voidaan havaita ulostenäytteestä muutamasta päivästä viikkoihin tartunnasta
 • Suoliston virusinfektiolla voi olla tärkeä rooli COVID-19 taudin etenemisessä ja se voi lisätä taudin vakavuuden riskiä
 • Testillä voidaan estää SARS-CoV-2 viruksen leviäminen uloste-suu-tien kautta
 • Ulostenäytteen seulonta RT-PCR tekniikalla on suositeltavaa kun potilaan nenänielunäytteessä ei ole enää havaittavissa viruksen RNA:ta

COVID-19 taudissa sekä oireettomien kantajien ulosteissa havaittu korkeita virustasoja
COVID-19 virustautia aiheuttavaa SARS-CoV-2 virusta on mitattu 53.4% COVID-19 potilaista. Noin 23% tapauksissa potilaiden nenänielunäytteen ollessa negatiivinen, oli ulostenäyte yhä positiivinen ja 98 tutkitun COVID-19 positiivisen potilaan ulosteessa havaittiin virusta vielä 5 viikkoa sen jälkeen, kun nenänielunäyte oli negatiivinen. Toisen tutkimuksen mukaan virusta voidaan havaita ulosteessa vielä 30 päivän jälkeen infektion toteamisesta. Myös oireettomien SARS-CoV-2 kantajien ulosteessa voidaan mitata viruksen jäänteitä. Tästä syystä toistuvaa RT-PCR testausta suositellaan COVID-19 taudista toipuneiden tartuttamisriskin poissulkemiseksi ja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä terveydenhuollon resurssien tukemiseksi. 


COVID-19 taudin yhteys mahasuolikanavan oireisiin
SARS-CoV-2 virus tunkeutuu kudokseen solukalvon pinnalla olevan ACE2-reseptorin kautta, joka ilmenee keuhkojen lisäksi mahasuolikanavan epiteelisoluissa. COVID-19 positiivisista potilaista osa kokee suolisto-oireita kuten ripulia, mahakipua sekä oksentelua. 10% potilaista kärsivät ripulista sekä pahoinvoinnista kaksi päivää ennen kuumeen ja hengitystieoireiden alkamista. Osalla potilaista COVID-19 taudin ensisijaiset oireet liittyivät suolistoon. Suoliston virusinfektiolla voi olla tärkeä rooli COVID-19 taudin etenemisessä ja se voi lisätä taudin vakavuuden riskiä.


Tunnista ja estä COVID-19 taudin uloste-suu-tien kautta leviäminen
Koska SARS-CoV-2 virusta voidaan mitata ulosteesta, on todennäköistä, että virus aiheuttaa COVID-19 tautia myös uloste-suu-tien kautta. On mahdollista, että oireettomat kantajat levittävät virusta tietämättään, mutta tämä vaatii vielä todisteita. Mahdollinen ulosteen välityksellä tapahtuva COVID-19 tartunta aiheuttaa riskin potilaiden ulosteiden kanssa tekemisissä olevalle hoitohenkilökunnalle ja endoskooppiset toimenpiteet saattavat edistää SARS-CoV-2 viruksen leviämistä maha-suolikanavassa virukselle altistuneiden kudosten ja liman kautta.

Optimoi suoliston kunto – vähennä koronaviruksen oireita
Huomioiden SARS-CoV-2 viruksen merkitys mahasuolikanavan infektiossa ja oireilussa, voi terve suolisto lievittää COVID-19 infektion voimakkuutta ja vakavuutta. GI MAP suolistotestillä (qPCR menetelmä) voit auttaa kohentamaan asiakkaan/potilaan suoliston bakteerikantaa ja parantamaan immuniteettia sekä vähentämään tulehdusta ja ehkäisemään suolen permeabiliteettia. Suoliston terveyttä optimoimalla saatamme voida suojata potilaita SARS-CoV-2 viruksen aiheuttamilta lisäoireilta.

TÄRKEÄÄ: SARS-CoV-2-ulosteanalyysi on pyydettävä yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse tällä hetkellä (+34) 622 624 112 SARS-CoV-2-ulostetestejä ei tällä hetkellä ole saatavana verkkoportaalimme kautta. .

Tarjoamme ilmaisen pakkauskuljetuksen suoraan potilaille pätevään testaukseen. Tämä antaa heille mahdollisuuden kerätä näytteensä helposti ja kätevästi kotona ja lähettää takaisin laboratorioon välitöntä käsittelyä varten.

  Valitsemalla tämän valintaruudun suostun käyttämäni tietoliikenteen tarkoituksiin.*Olen yli 18-vuotias.*

  X